5/20/2016 11:38:00 de.
0
Ezt az ételt általában akkor készítem, amikor aztán tényleg gyorsan akarok valami finomat összeütni, ráadásul a konyhában gyorsan összeszedhető alapanyagokból. Egy sima lisztes ételből alakítottam át zöldborsó-, csicseriborsós-, lencselisztessé, így aztán nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, és laktató is, amellett, hogy finom!

Hozzávalók (1 főre)
90g zöldborsóliszt (vagy csicseriborsó, vöröslencseliszt)+ kb. 10g lisztezéshez
fél dl víz

vaj vagy olaj
hagymaféle (újhagyma, lilahagyma, snidling, ami akad otthon)

Elkészítés
A lisztet összekeverem a vízzel, vigyázni kell, mert az elején alig tapad, aztán hirtelen nagyon lágy lesz, szóval ne vizezzük túl, ha nehezebben akarna összeállni. De ha mégis, akkor még ott lesz az extra 10g liszt. Ha csicseriborsó lisztből készítem, akkor szoktam Garam Masala-t tenni bele, esetleg édesköményt, mikor mihez van kedvem.
Én szoktam hagyni állni picit a hűtőben, fél óra-óra amennyi időm van, de van hogy rögtön kezdem a nyújtást.
A nyújtást alá kell lisztezni, hogy ne ragadjon. Előtte a vajat picit megolvasztjuk, teszünk bele ízlés szerint sót, illetve az olajba, ha azzal készítjük. A hagymát felvágjuk.
Az egész tésztát kinyújtjuk, kinek mennyire sikerül négyszög alakra. 2-3mm-re elég, mert még lesz rajta nyújtás. Megkenjük az olvasztott vajjal, és ráteszek egy adag hagymát. Harmadolva hajtogatom, közben a behajtott réteget is kenem, és szóróm hagymával, hogy minden rétegben legyen vaj és hagyma. Amikor kész, kilencven fokkal elfordítva, úgyanígy harmadolva hajtogatom, közben kenem, hagymázom. Amikor kész a kis négyszögletes táska, még nyújtok rajta párat. Vigyázat, hamar szakad, főleg, ha előtte már nagyon vékonyra nyújtottuk! Ennyi a készítés, jöhet a sütés.
Némi olajon, vajon, kinek mi tetszik, megpiritani mindkét oldalát, aztán már jöhet is az evés!

A szénhidráttartalma így 50CH, de nagyon laktató! Van, hogy én csak a 2/3-át bírom ebédre megenni.

Ez zöldborsóliszttel és snidlinggel készült!




Next
This is the most recent post.
Régebbi bejegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése