Amikor a tökmagtejemből marad egy kis pép akkor a következő nagyon alacsony CH tartalmú kenyérkét szoktam sütni.
Igaz eredetileg darált tökmagot írnak hozzá, de még nem jutottam oda, hogy azzal is megcsináljam. Az eredeti receptben lencseliszt szerepel, azzal is finom, s gondolom a csicseriborsóliszttel is el lehet készíteni, de a tökmagpulp zöld volta miatt jobban néz ki a zöldborsóliszttel. A képen amúgy lencselisztből készült erdetit látni, amihez kevés reszelt répát is ír a recept, így azt is sütöttem bele, hogy rostosabb legyen.
Eleinte kenyérformában, de mivel így jobban adagolható - 10CH-s adag egy-egy forma- és szebb is :), most már muffinformában sütöm.
Hozzávalók:
4 tojás
150g zöldborsóliszt
50g tökmag
2 evőkanál szezámmag
ízlés szerint só, fűszerek, én a Pudla Besan fűszereit szoktam beletenni
fél csomag sütőpor
100-125ml szóda
Elkészítés:
Ezt is rém egyszerű elkészíteni. Habosra felverem a tojásokat, majd hozzákeverem az összes többi hozzávalót. A vízből először csak 1 dl-t keverek hozzá, aztán a tészta sűrűségétől függően még lassan a többit is belekeverem. Ha tökmagpépból készül, elég 110ml víz. 180 fokon, légkeverésen kb. 40 percig szoktam sütni, de nézem, hogy a közepe megsült-e.
Az egész CH tartalma 80g, így ha 8 kis muffinformát megtöltök vele, akkor pont 10 CH/darabja. Érdemes másfélszeres mennyiségből készíteni, mert hamar fogy és akkor legalább tele a 12 forma. :) Elég laktató ugyan, én ha megeszek reggelire kettőt, nem leszek egyhamar éhes!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jól néz ki! Ki fogom próbálni! De lehet tökmag liszttel?
VálaszTörlésAzzal még nem próbáltam, és a tökmagpép is nagyobb szemű, mint a liszt, de nem tartom elképzelhetetlennek. Ha hamarabb kipróbálod, mint én, akkor feltétlenül számolj be róla!
TörlésClick to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.