6/28/2015 08:04:00 du.
0
A zöldséges kencék közül a cukkinikrémet akkor szerettem meg igazán, amikor egy "titkos" hozzávalóval feldobtam. Éhesebb voltam, mint szokásos, s valami maggal akartam lassítani, nehezíteni a zöldségkrémet. Annyira, hogy azóta is csak ezzel csinálom. S ez nem volt más, mint a pirított kesudió.
Hozzávalók:
500g cukkini
50g pirított kesudió
1 vöröshagyma
olaj/ kókuszzsír

bazsalikom
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát kókuszzsíron, vagy olajon pirítom. Közben a cukkinit meghámozom, ha van időm, de akár maradhat is a héja, ki hogyan szereti, mennyire van ideje. Ráteszem a hagymára, ezt is puhára párolom. Bazsalikommal, sóval fűszerezem. Én nagyon szeretek szerecsendiót reszelni az ételekbe, a cukkinikrémlevesbe is szoktam, itt sem maradhat ki. Közben elődarálom a pirított kesudiót. Én kaptam itt, készen ilyet, de ha nincs, akkor megpirítom egy serpenyőben előtte. Mikor puha a cukkini, beleteszem a kesudió mellé az aprítóba, és együtt átkeverem. Ha érik még intenzívebb lesz az íze, én is épp most ettem vacsira, s nem győzök sóhajtozni, mennyire finom! :)
A cukkini szénhidráttartalma ugyan 5 alatt van, de a kesudióé relatíve magas, 30, így az egész kence 30CH körül, ez se tragédia, kétszerre szoktuk körülbelül elfogyasztani. De ehhez hozzá kell tennem, hogy körülbelül 1 centisen kenjük a kenyeret, és a férjem még szokott magában is lopkodni belőle. :)




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése