Tényleg van ilyen! Amikor elfogyott a lenmaglisztem, és nem tudtam lenmagos kenyeret sütni, akkor fanyalodtam erre. Hasonló, de pont az állaga miatt mégis kicsit más.
És amikor még sütöttem, azt gondoltam, hogy körülbelül annyi azért lesz a szénhidrát tartalma, mint a lenmaglisztes lepénynek. De amikor megnéztem a lenmagom szénhidrát tartalmát rosszul lettem. <0,1 :OOO Ez azt jelenti, hogy nullás kenyeret sütöttem????!!!
Ezek szerint. Na de nézzük is hogy lett ebből nulla CH.
Hozzávalók:
2 pohár/300g lenmag durvára darálva
1 fél tasak sütőpor (volt hogy elfelejtettem, nem tragédia)
1/2 pohár/ 125ml víz
1/3 pohár/80ml olaj
5 tojás
só, olasz fűszer ízlés szerint,
A lenmagot az aprítómmal jó alaposan megdaráltam. Annyira, hogy a szemek már ne látsszanak, de azért a liszt méretig nem jutok el. A vízet a tojással, olajjal és fűszerekkel jó alaposan felvertem. Majd a végén hozzáöntöm a lenmagot. Összekeverem, s picit állni hagyom. Ilyenkor készítem elő a tepsit, meg hasonló tevékenységek. Hadd szívja meg magát picit a lenmag. Persze annyira nem lesz kemény, mint a lenmaglisztes kenyérnél, úgyhogy szépen elteríthető a tepsiben. 170 fokon kb 30 percig sütöm.
A férjem kérdezte, mikor ette, hogy ebből mennyit ehet. Mondtam, akár az egészet befalhatod, de úgysem bírod. Ketten ekkora adagot 4 reggel esszük meg. Reggel, mert elég tömény, sok folyadékot igényel, illetve pont ezért sokáig jóllakottan tart. S mivel ilyen alacsony a szénhidráttartalma, ezért ilyenkor aztán lehet dőzsölni a magasabb CH tartalmú kencékben. :)
És amikor még sütöttem, azt gondoltam, hogy körülbelül annyi azért lesz a szénhidrát tartalma, mint a lenmaglisztes lepénynek. De amikor megnéztem a lenmagom szénhidrát tartalmát rosszul lettem. <0,1 :OOO Ez azt jelenti, hogy nullás kenyeret sütöttem????!!!
Ezek szerint. Na de nézzük is hogy lett ebből nulla CH.
Hozzávalók:
2 pohár/300g lenmag durvára darálva
1 fél tasak sütőpor (volt hogy elfelejtettem, nem tragédia)
1/2 pohár/ 125ml víz
1/3 pohár/80ml olaj
5 tojás
só, olasz fűszer ízlés szerint,
A lenmagot az aprítómmal jó alaposan megdaráltam. Annyira, hogy a szemek már ne látsszanak, de azért a liszt méretig nem jutok el. A vízet a tojással, olajjal és fűszerekkel jó alaposan felvertem. Majd a végén hozzáöntöm a lenmagot. Összekeverem, s picit állni hagyom. Ilyenkor készítem elő a tepsit, meg hasonló tevékenységek. Hadd szívja meg magát picit a lenmag. Persze annyira nem lesz kemény, mint a lenmaglisztes kenyérnél, úgyhogy szépen elteríthető a tepsiben. 170 fokon kb 30 percig sütöm.
A férjem kérdezte, mikor ette, hogy ebből mennyit ehet. Mondtam, akár az egészet befalhatod, de úgysem bírod. Ketten ekkora adagot 4 reggel esszük meg. Reggel, mert elég tömény, sok folyadékot igényel, illetve pont ezért sokáig jóllakottan tart. S mivel ilyen alacsony a szénhidráttartalma, ezért ilyenkor aztán lehet dőzsölni a magasabb CH tartalmú kencékben. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése