Most rákattantam a tésztagyártásra, nagyon élvezem, és ízlik a friss házi tészta. Így hát kipróbáltam gluténmentes lisztből is. Na persze a zöld elég extrém szín, úgyhogy azzal kezdtem. A zöldborsóliszt ezenkívül nagyon alacsony szénhidráttartalmú (50) és magas fehérjetartalmú. Nem kérdés, hogy ez így már megéri, és ha még hozzáteszem, hogy finom is, akkor egy tuti ebéd lehetőségét rejti magában.
A recept nagyon egyszerű, ahogy a normál tésztát készítjük, úgy kell ezt is.
Hozzávalók (kb. 4 fő)
200g liszt
2 tojás
pici só
ízlés szerint fűszerek, én petrezselymet tettem bele
Elkészítés
A lisztet kimérem, majd a közepébe egy mélyedésbe teszem a tojást. Picit megsózom, fűszerezem. Lehet bele pici olajat tenni, kb egy evőkanállal, de nekem így is lágy lett. Ez nem is volt baj, mert a sikálásnál, sok lisztet felvett még.
Én villával kicsit összekeverem a tojást a liszttel, majd kézzel készre gyúrom. Ahogy a tésztáknál szokás, hogy elváljon a falától. Egy órára minimum, de én szoktam többet is, beteszem a hűtőben. Majd kinyújtom. Mivel nekem nincs nyújtógépem, így én kézzel szoktam, elég jól megy már, olyan 1-2 mm-re sikerül. Na persze én szeretem a picit duci tésztákat. Aztán felvágom, ezt is kézzel, csíkokra, majd szoktam hagyni száradni, míg ki nem főzőm. De az se tragédia, ha rögtön főzzük.
Az egész CH értéke 100g, ha négyen eszik, akkor kb 25g jut egy főre, kellemes, nem? Én azt hiszem most a többi liszttemmel is kipróbálom, kíváncsi vagyok melyik a legfinomabb.
A recept nagyon egyszerű, ahogy a normál tésztát készítjük, úgy kell ezt is.
Hozzávalók (kb. 4 fő)
200g liszt
2 tojás
pici só
ízlés szerint fűszerek, én petrezselymet tettem bele
Elkészítés
A lisztet kimérem, majd a közepébe egy mélyedésbe teszem a tojást. Picit megsózom, fűszerezem. Lehet bele pici olajat tenni, kb egy evőkanállal, de nekem így is lágy lett. Ez nem is volt baj, mert a sikálásnál, sok lisztet felvett még.
Én villával kicsit összekeverem a tojást a liszttel, majd kézzel készre gyúrom. Ahogy a tésztáknál szokás, hogy elváljon a falától. Egy órára minimum, de én szoktam többet is, beteszem a hűtőben. Majd kinyújtom. Mivel nekem nincs nyújtógépem, így én kézzel szoktam, elég jól megy már, olyan 1-2 mm-re sikerül. Na persze én szeretem a picit duci tésztákat. Aztán felvágom, ezt is kézzel, csíkokra, majd szoktam hagyni száradni, míg ki nem főzőm. De az se tragédia, ha rögtön főzzük.
Az egész CH értéke 100g, ha négyen eszik, akkor kb 25g jut egy főre, kellemes, nem? Én azt hiszem most a többi liszttemmel is kipróbálom, kíváncsi vagyok melyik a legfinomabb.
A végtelen tésztatenger |
Én tejszínes gombával ettem, igazi fehérjebomba! |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése