Az avokádó volt ebben a témában a nagy felfedezettem. Nagyon egészséges étel, de kenceként valahogy nem sok-sok próbálkozás ellenére sem sikerült megbarátkoznunk. A guacamole sem jött be, majd próbálkoztam tojással keverve, így végülis elment, de inkább tojáskrém íze volt. Végül aszalt paradicsomos receptet találtam, amivel végül behódoltam az avokádónak. De még mennyire! Imádom!
Ehhez egy fél lila hagymát és négy darab (20g)aszalt paradicsomot együtt aprítok, melléteszem az avokádót és egy pici joghurtot, sót ízlés szerint. A joghurtról annyit, hogy mivel én a töményebb joghurtot szeretem, így vagy görög joghurtot veszek, vagy mostanában rákaptam a kecskejoghurtra, aminek viszont jobb az összetétele emberi fogyasztásra.
Aprítóba teszem az egészet és kész. A joghurt miatt sajnos nem tejmentes, de nekem csak így jött be eddig az avokádó, de így akár minden nap meg tudok enni belőle sokat! Sőt az aszalt paradicsomra aztán annyira rákattantam, hogy szinte mindenhez azt teszek most.
Bár az avokádó CH tartalma csak 8,5, egy 150 grammos avokádóból és ennyi aszalt paradicsommal készült kence összesen ~18-ra jön ki, ami ha négy adag, akkor 5 alatti CH-val számolhatunk. Ami végülis nem rossz, de azért mégsem nulla. Majd ilyenekről is fogok írni! :)
Amint látjátok tényleg sokféle kencét szoktam gyártani! Már táblázatot is készítettem belőle, mert néha elfelejtem a régieket. :) De ezért is jó ez a blog, mert csak a kence cimkéra kattintok, és máris látom miket lehet csinálni! :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.