4/02/2015 06:22:00 du.
0
Magyarországi látogatásunk során, mivel a készletem csak egy részét vittük haza, így meg kellett oldanom abból az étrendemet, ami eleinte kis zűrt okozott a diétámban, 1-2 napig nem igazán tudtam mit is egyek, hogyan kövessem a szénhidrátbevitelemet. Mondjuk nagy tragédiák nem történtek, és legalább egy-két túró rudi is lecsúszott, míg törtem a fejem, mit is ehetnék, hogy ne kelljen ismét mindenbe beleinvesztálnom, esetleg a Magyarországon drágább dolgokat ne kelljen megvenni. Ez a kényszer odavezetett, hogy megintcsak újabb dolgokat fedeztem fel (mondom hogy egy gasztrokaland ez a diéta! :), megismertem a növényi fasírtokat.
A tökmagfasírt amire nagyon készültem, de amíg ehhez minden összegyűlt, addig is kellett ennem valamit, így a meglévő cukkini és zabpehely felhasználásával készítettem cukkinifasírtot. Cukkinim volt bőven itthon, és régebben még készítettem tócsnit (vagy rosejbni, vagy ezer más neve van) cukkinből, de most se zsemlemorzsát nem akartam bele tenni, se zsírban nem akartam kisütni, így újragondoltam a diétám szerint.
Hasonlóan a tócsnihoz, tojást tettem bele, a zsemlemorzsa helyett a zabpelyhet főztem hozzá. Gondoltam, hogy jó lenne zabpehely aprítva, de mivel a szuper aprítóm is kinn maradt, így lett a zabpehely megfőzése. Közben még felmerült bennem, hogy magtejek után megmaradt anyagot is használhattam volna, de pont ebből is kifogytam. De az is jól illett volna bele, vagy más gluténmentes lisztek. Majd kipróbálom. Ezenkívül mehet bele só, bors, esetleg petrezselyem, ha akad otthon, vagy snidling akár, vagy ki milyen fűszert szeret. Én most a hagymával sem bajlódtam, ami a tócsniba került. S hogy ne kerüljön bele sok zsír, kisütöttem. Mivel a cukkini szénhidráttartalma nagyon alacsony, így az egész körülbelül 40 CH-t tartalmazott. 250g cukkini, 50g zabpehely és egy tojás felhasználásával, amiből nekem nyolc darab fasírtocska lett, tehát egy darab körülbelül 5CH. Köret nélkül is elmegy, de nekem volt bébikukoricám, úgyhogy azzal ettem. De vacsira is kiváló egytálétel.
És innentől szabad a pálya, mint a müzliszeleteknél, ki mit szeret, akar enni. Répából, vagy más zöldségből.  Máris egy újabb lehetőség, ahová a magtejek maradékát fel lehet használni, mert én bizony mindig sajnálom kidobni a finom maradékot, még ha kicsit vesztett is eredeti ízéből. Így keverve jól felhasználható.
A tökmagfasírthoz itt találtam egy receptet, ezt alakítottam át a saját igényemre. A tökmagtejemből maradt tökmaghoz tettem a kölest, mert aprító híján így tudtam megoldani a darálását. Hagyma, petrezselyem, só, olaj, és én a zsemlemorzsát kihagytam, de ez sem volt gond, így is fini volt, bár a férjem a cukkinifasírtot finomabbnak találta, de így se maradt a tökmagfasírtból a fotózásig. :)
Itt is lehet még ötleteket gyűjteni, de utána tuti már kitaláltok magatok is! :)

Cukkinifasírt bébikukoricával

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.