4/17/2015 01:28:00 du.
0
Így tavasszal, amikor néha nem süt a nap, feldobhatjuk egy jó kis színes étellel. A piros szörp után a piros jegyében maradva, jöjjön egy piros alapanyagokból készült napszínű narancssárga, gluténmentes kenyér, mindezt ételfesték nélkül. :)
Már régóta szemezek csicseriborsó, vöröslencse és zöldborsóliszttel. Igen, igen ilyeneket is lehet kapni. Végül csak beadtam a derekamat, annak ellenére, hogy receptet nem sokat találtam hozzá magyar oldalakon. Külföldin sem hemzsegnek, de azért akad.
Így leltem rá a vöröslencsés-répás lepényre, rostban gazdag. A szénhidrát tartalma is egész elfogadható szerintem. A recept ugyan vöröslencséből gyárt lisztet, így aki nem kap lisztet, az is tud őrölni.

Hozzávalók:
200g vöröslencseliszt
2,5dl víz
2tk olivaolaj (vagy más)
1/2 tk kömény (vagy izlés szerint lehet picit több is)
1/4 tk só
100g reszelt répa (én aprítón daráltam meg)

Az elkészítés pedig pofon egyszerű.
175 fokra (légkeverésen) előmelegítem a sütőt.
A lencselisztet összekeverem a vízzel, olivaolajal, köménnyel és sóval.
Amikor szépen összeállt, akkor beleöntöm a répát, tovább keverem, majd beleöntöm egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, én a pizzasütő tálcámat használtam. 20-25 percig sütöm.
Az egész lepénykenyér 108 szénhidrátot tartalmaz, nekem 390 grammos lett a kész kenyér, így, 100grammra jut 27 gramm szénhidrát. Édeskés ízű, és elég laktató, így reggelire is belefér körülbelül 60 gramm a limitünkbe.

Inkább narancsos színű, de nagyon vidám így is

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése