4/24/2015 12:19:00 du.
0
Még mindig zöldséges kencék jönnek - kissé magasabb szénhidráttartalommal, de szintén nagyon finomak, annyira, hogy a férjem is imádja őket!
Padlizsánkrémet is csináltam már párszor, egyelőre abból is a joghurtos jött be, a majonéz ízét nem szeretem. Részemről úgy készül, hogy 200-220 fokos sütőben sütöm megszurkálva kb. 30 percig. Aztán lehúzom a héját, majd egy fél lilahagymával, sóval, egy kis fehérborssal (annak enyhébb az íze) és körülbelül fél pohár joghurttal a kedvenc aprítómba teszem és kész is! Próbáltam kedvenc paradicsomommal is, de ennél valahogy nem jött be.
Mivel a padlizsán körülbelül 300-500grammos, így hiába alacsony 100grammra jutó CH tartalma, az egész krém 20-30 CH-jú. Kinek mennyi idő alatt fogy el. De az alacsony szénhidráttartalmú kenyerekhez kiváló!
A paprikakrémet (vagy ajvárt) általában együtt készítem a padlizsánkrémmel. Azaz együtt sütöm a zöldségeket, aztán ahogy kedvem van összekeverem a kettőt, vagy külön-külön készítem el. Együtt is nagyon finom, de magában is ízletes. A kaliforniai paprikákat együtt sütöm a padlizsánnal, az se baj, ha fekete a héja, bár én még nem mertem teljes feketedést megvárni. Ha kész - több helyen olvastam - érdemes zacsiba tenni 10 percre, hogy eljöjjön a héja. Kicsumázom, és mehet a szokásos aprítóba. Szoktam belepakolni hagymát, most épp snidling szezon van, így azt, vagy akár medvehagymát is, minél több annál finomabb, só mindenképpen, és egy kis kókuszzsír. Ez azért is jó, mert nagyon folyékony nekem mindig a paprikakrém, hiába öntöm le az extra vizet róla, de a kókuszkrém kicsit megdermed a hűtóben, s így már egész jól kenhető. De ha mégsem, akkor lehet mártogatni. :)
A kaliforniai paprikára azt találtam, 100gramm 4,6 szénhidrátot tartalmaz. Én legutóbb 700grammból csináltam, ami körülbelül 6 adag volt nekünk. Ez nagyjából 6 CH-t jelent egy étkezésnél. És akkor még a padlizsánnal kevertpaprikakrémről nem is beszéltem...
Harmadik kedvenc zöldséges kencém a Stahl-féle olivakrém, ami a recept szerint elkészítve, nekem ~18CH-ra jön ki, és rengeteg lesz belőle. Bár a férjem ezt is pillanatok alatt el tudja pusztítani.
Széljegyzetként megemlíteném, hogy citromlevet több recepthez szoktak tenni, én annyira nem rajongok a savanyúért, így ki szoktam hagyni. De bátran lehet a paprika- és avokádókrémbe is.

Snidlinges ajvár

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.