Amikor változatosságra vágytam, elkészítettem a cukormentes fahéjszirupot. Ezt a receptet cukormentesítettem, és mondhatnám, hogy sziruptalanítottam is, mert cukormentesen, steviával készítettem, így inkább szörpszerű lett. Akkor még por alakban tettem a szirup mellett a magtejembe a kardamomt, mert arról nem bírtam leszokni, annyira imádtam. Akkor jött a cukormentes kardamomszirup ötlete.
Vettem zöld kardamomt, kerestem recepteket, s cukor helyett ezt is steviával készítettem. Ez is nagyon fini lett és gyorsan fogyó. Na és innentől a receptek tárháza végtelen. Lásd a Monin cukormentes szirupjait. Csak az enyém még annál is cukormentesebb. A kardamom mindig alap, s ehhez jön ami van otthon, édeskömény, szegfűszeg, szerecsendióvirág. Együtt, vagy külön-külön, ki hogyan szereti. S fogy a porsteviám is, mert egy fél kávéskanállal elhasználok egy adaghoz.
A CH-ját lehet számolgatni, hogy mondjuk mind beleázik a folyadékba, de mivel aztán olyan keveset használok belőle, hogy nem érdemes. Én kb 1-2 evőkanállal szoktam a magtejembe tenni, ha valaki nagyon akarja kiszámolhatja, szerintem nem számottevő.
Ha valaki nagyon rákattan limonádéba is teheti, azaz vízzel és citrommal hígítva is nagyon jó. De lehet zöldcitrommal, narancslével ízesíteni. Tényleg végtelen a lehetőségek száma. Innentől mindenki követheti a saját ízlésvilágát. Majd írjátok meg nektek mi jött be! Én legközelebb ezt próbálom ki, de legalábbis narancs- és citromhéjat teszek a szirupszörpömbe.
Lehet nem néz ki bizalomgerjesztően, de finom nagyon! :) |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.