A medvehagyma szezonban én medvehagymát medvehagymával eszek, mivel olyan rövid ideig tart. Nagyon szeretem minden formában, a virágját még fényképezni is! :) Most két ezzel készült receptet mutatok be, de szezonon kívül, vagy ha valaki nem szereti, simán helyettesítheti snidlinggel, vagy újhagymával.
A tojásmenteseknek a következőt nem ajánlom. A medvehagymás tojáskrém is finom felhasználása, amit snidlinggel, vagy petrezselyemmel is szoktam készíteni, szezonon kívül (vagy ha elfogy a medvehagymám itthon :). Nagyon egyszerű, a főtt tojásokat (nálunk 8-ból készült simán elfogy két nap alatt, férjem magában is szívesen eszi) összeaprítom egy kis kókuszzsírral, mustárral, sóval, és a hagymával. Ennyi! Ugye egyszerű?
A medvehagymából készül a másik nullás krém is, a fetás. A feta ugyanis nulla, hozzá különböző idényhagymákat darálok, és szintén nullás fekete olivával extrázom. Van amikor annyira telerakom hagymával, hogy szinte zöld az egész krém, mint például az alsó képen. Nemcsak egészséges, de nagyon finom. A férjem például sose bírja abbahagyni, annyira eteti magát. Na és ha mégis belefér pár felesleges szénhidrát, akkor lehet mindezt extrázni az aszalt paradicsommal. Enélkül sem letehetetlen a fetás kence, de szívem csücskével az aszalt paradicsommal, meg végképp! :) Ja és, ha nem elég a kenyéren, nagymókusok tésztára is tehetik. ;)
A csicseriborsólepény alacsonyí szénhidrát tartalmú, így ezt bátran ehetem paradicsomos fetás kencével. |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.