Rájöttem nekem a zöldségesebbek jobban bejönnek, ha már lisztes termékek mellett fogyasztom, úgy könyebb. Itt is Nóri szuper receptjeivel kezdtem, ahonnan utána már magam kerestem ötleteket. Most a magokkal készített recepteket mutatom be.
A legnagyobb kedvencem a fűszeres gombakrém receptje, amihez hasonló van kesudiós változatban is, de én már ezeket ugyanúgy készítem, fűszerezem, csak mikor milyen magtej maradék van otthon, olyat teszek hozzá. Eddig még mindig csak magtej maradékkal dolgoztam, de nekem nagyon bejött, mert a gombának jobban érződik a finom íze, s még nem vettem rá magam, hogy emiatt áztassak be esetleg diót, de ami késik nem múlik. :) Pisztáciával is próbáltam, amikor a finom pisztáciatejet készítettem, úgy is nagyon finom. Illetve sós kesudióval készítettem még, de az nekem nem jött be, nagyon elnyomta a kesudió íze a gombáét. Ezek a gombakrémek egyelőre a nagy kedvenceim, emiatt szerelmesedtem bele ebbe a diétába. Hetente egyszer biztosan készítek, de inkább többször. Először laskagombával készítettem, de a barna csiperke is nagyon finom. Most próbálgatom végig a kapható gombákkal és a különféle mag maradékokkal. Szerintem egy ideig elleszek vele. :)
A másik nagy meglepetés, amit szintén Nórinál láttam, és bevalom kissé szkeptikusan álltam először hozzá, az a vegán körözött. Kételkedésem ellenére azért kipróbáltam a magtej maradékból. Bármilyen hihetlen, tényleg az igazi körözött ízére emlékeztet. Ahogy azt is, ezt is százféleképpen lehet variálni, mikor mi van az embernek otthon. Ezen felbuzdulva a kesutejfölt is elkészítettem, az is nagyon finom, tényleg vetekszik az igazi tejföllel, de én inkább zöldségesen szeretem ezt is. Előnye azonban, hogy a férjem is szívesen evett belőle. :)
Szoktam még szezámkrémet is enni a szezámtej maradékából készítve. Azért nem írom, hogy tahini, mert nem a neten található flancos receptek alapján készítem, csak egyszerűen. A megmaradt szezámreszelékhet teszek egy kis sót, olivaolajat, és már kész is! :) Sőt, a minap épp kimaradt egy csomó főtt tojássárgája, és azt kevertem hozzá, egy kis snidlinggel és kókuszolajjal kalciumdús tojáskrém lett.
Illetve egy finom és szintén nagyon egészséges krémet is kipróbáltam, a tökmagkrémet. Ezúttal nem aprítottam annyira, mint a magvajakat, bár azt is ki fogom próbálni, hanem kevesebb ideig, de azért kellően megdarálva. Tettem bele egy kis sót és egy kis kókuszolajat és kész is! Ez is nagyon tömény, sok-sok zöldséggel szoktam enni! :)
Pisztáciás gombapástétom nyami |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.